Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ljetna škola bioetike i ljudskih prava 2019.

July 29, 2019 - August 4, 2019

O LJETNOJ ŠKOLI:

Drugu godinu zaredom održat će se “Ljetna škola bioetike i ljudskih prava” – jedina ljetna škola u Republici Hrvatskoj na takvu temu, a namijenjena je mladima od 18 do 30 godina. Škola će se održati od 29. 7. do 4. 8. 2019.u gradu Šibeniku, a okosnica programa bit će edukacija o ljudskom dostojanstvu te početku i kraju života s pripadajućim podtemama poput priziva savjesti, intrauterinog razvoja, prenatalne dijagnostike, umjetne inteligencije i ostalih.

Kroz prizmu najnovijih medicinskih spoznaja, pravnih regulacija u Hrvatskoj i svijetu te različitih kulturoloških i filozofskih ideja sudionici će dobiti cjeloviti uvid u bioetičku problematiku i njen utjecaj na društvo, a na radionicama komuniciranja i debatiranja će osnažiti svoje vještine zagovaranja.

Cilj programa je poticanje sudionika na kritičko promišljanje i podizanje svijesti o važnosti suradnje različitih znanstvenih disciplina bez kojih kvalitetne suvremene rasprave nisu moguće.

Tijekom Ljetne škole bit će prilika za upoznavanje i druženje sudionika, kao i za uživanje u ljepotama hrvatske obale i znamenitostima Šibenika.

POJEDINOSTI:

KADA?:
Od 29.7. do 4.8. 2019. godine

 

GDJE?:
Sobe Mihovil
Velimira Škorpika 8
22 000, Šibenik

 

CIJENA:
650 HRK (studenti)*
850 HRK (ostali)*

*Uključeni smještaj, tri obroka dnevno, prisustvo na predavanjima i radionicama te materijali za rad.
Prijevoz do Šibenika sudionici pronalaze samostalno.

 

KONTAKT:

croatia@wya.net

PRIJAVI SE:

Prijave traju od 3. 6. do 20. 6. 2019. putem sljedećeg google obrasca:

Google Obrasca

Po završetku prijava izabranim sudionicima javit ćemo se e-mailom s podacima za uplatu.

PROGRAM:

Program je u izradi te Svjetski savez mladih Hrvatska kao organizator zadržava pravo izmjene i promjene programa. Detaljniji program bit će objavljen u skorije vrijeme.

O ORGANIZATORU:

Organizator je udruga Svjetski savez mladih Hrvatska, neprofitna organizacija koja okuplja mlade s različitih interesnih područja u dobi od 18 do 30 godina.

SSMH je velika zajednica prijatelja se u vlastitom životu trude živjeti iskustvo ljudskog dostojanstva te to iskustvo donijeti društvu kroz aktivnu zauzetost za dobro druge osobe. SSMH želi stvoriti poticajno okruženje za cjeloviti razvoj ljudske osobe i stvarati sadržaje koji će omogućiti formaciju mladih u intelektualnom, psihološkom, društvenom i duhovnom aspektu te ih osposobiti za preuzimanje odgovornosti za dobro zajednice i izgradnju civilizacije u skladu s temeljnim ljudskim vrijednostima.

U središtu našeg djelovanja jest promicanje i zaštita ljudskih prava temeljenih na neotuđivom ljudskom dostojanstvu putem brojnih edukativnih i kulturnih projekata te zagovaračkih aktivnosti na području Zagreba, Osijeka i Splita.

Facebook

Details

Start:
July 29, 2019
End:
August 4, 2019
Event Categories:
,

Organizer

WYA Croatia Chapter
Email:
croatia@wya.net
Website:
www.wya.net/wya-croatia

Venue

Sobe Mihovil
Velimira Škorpika 8
Šibenik, Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map