TINERI DIN INTREAGA LUME S-AU INTRUNIT LA TIRGU-MURES PENTRU A PATRUNDE IN DRAMA EXISTENTEI UMANE

Duminica 12 august 2007 ora 19:00 in cetatea medievala din Tirgu Mures la Scena 74 participanti din intreaga lume  vor juca in piesa de teatru intitulata The Jeweller’s Shop de Karol Wojtyla , sub indrumarea unui actor Shakespearean din Marea Britanie.

In piesa, care este cel mai important proiect al scolii de vara VIVIAMO,  vor juca tineri din Anglia, Azerbaijan, Canada, Italia, Polonia si SUA. Orcine este bine venit sa urmareasca piesa!!


INTRAREA ESTE LIBERA!!!
Mike Murray, regizorul spectacolului este entuziasmat de modul in care decurg repetitiile si crede cu tarie ca premiera va fi un real succes. De asemenea a remarcat interesul ‘actorilor’ care depun eforturi considerabile pentru ca intr-o perioada atat de scurta sa realizeze empatia atat de necesara indeplinirii acestui proiect.


In esenta piesa releva consumatorului de arta modalitatile prin care individul isi  poate redescoperii Sinele si de a se vedea in oglinda realitatii prin intermediul celuilalt. De fapt acestea sunt ideile sub auspiciul carora se deruleaza intreaga activitate a taberei de vara VIVIAMO.


Maria din Italia, cea care interpreteaza rolul Monicai considera ca “aceasta este drama oricarei fiinte umane. Relatia pe care o avem cu o persoana matura este fundamentul descoperirii de sine.Monica personajul pe care il interpretez se teme sa iubeasca dar atunci cand se indragosteste de Christopher se redescopera iar speranta ei pentru un viitor mai bun m-a determinat sa fiu mai optimista si sa incerc sa-mi infrang proriile fobii.”


Jan Strycharz, unul dintre coordonatorii acestei editii considera ca tinerii de pretutindeni profitand de aceasta oportunitate isi pot dezvolta proriile conceptii despre lume, luand contact cu diverse culturi, traditii si stiluri de viata.   


A doua editie a  scoalii de vara  “Viviamo – Drama existentei umane” are loc la Tirgu Mures in perioada 6-17 august 2007. Scoala de vara isi propune sa fie un cadru in care tineri din intraga lume pot trai, studia si lucra impreuna construind solidaritatea si reflectand asupra rolului literaturii si relatiilor interumane in viata cotidiana.


Tabara este organizata de catre Asociatia World Youth Alliance, organizatie non-guvernamantala compusa si condusa din tineri din toata lumea, impreuna cu Asociatia Caritas Greco-Catolic Tirgu Mures iar gazda noastra este Parohia Greco – Catolica nr. 1 Tirgu Mures, Centrul sau parohial fiind locul de desfasurare al conferintelor si a grupurilor de discutii,  iar enoriasii sai gazduiesc tineri sositi din 10 tari.                                                                    


Programul taberei de vara a fost conceput pentru a permite tinerilor din intreaga lume sa-si insuseasca notiunea de demnitate a persoanei umane si sa inteleaga importanta acesteia in politicile de dezvoltare, in cultura, in media, precum si in viata academica. Organizatiile isi propun sa ofere  tinerilor o experienta directa a rolului  poeziei si al artei, in general, in viata cotidiana.


Cele doua saptamani de formare ale scolii de vara “Viviano -Drama existentei umane”” vor acoperi teme diverse cum ar fi: literatura, familia, dezvoltarea integrala a persoanei umane, politicile internationale din domeniul bioeticii si al sanatatii, al intelegerii libertatii, solidaritatii. Programul cuprinde conferinte tinute de profesori si practicieni, specialisti in domeniile abordate in cadrul temelor propuse in cadrul scolii de vara, intalniri si discutii cu persoane care realizeaza proiecte legate de tema dramei existentei umane vizite culturale si oportunitati de practica.


Exemplul organizatiei partenere a proiectului Viviamo, “Asociatia Caritas greco-catolica Tirgu Mures”, prin initiativele si activitatile pe care le realizeaza, precum si initiativele altor organizatii despre care participantii la scoala de vara vor afla prin intermediul invitatilor, va asigura cadrul in care vom putea testa valabilitatea acestei viziuni propuse de “World Youth Alliance” a respectului demnitatii persoanei umane, si a centralitatii persoanei umane in cadrul societatii.


Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati la sediul World Youth Alliance:


E-mail: europe@wya.net