WYA Croatia receives grant from Erasmus+ programme

Picture 2. Erasmus+

On April 30, “Freedom and Responsibility: Youth Solutions to Today’s Problems”, a project of World Youth Alliance Croatia, qualified as second on the list to obtain funding from the Erasmus + program of the Agency for Mobility and EU programs in Croatia.

The project proposal is registered under Key Action 3 in the field of youth, related to the structured dialogue of youth with the decision makers. The project will take place from 16th to 22nd November 2015 in Zagreb. Its goal is to empower young people for active citizenship and to create opportunities for young people to discuss key problems with politicians, academics, subject-matter experts and other decision-makers, both from Croatia and the European Union.

Co-organizing the project will be World Youth Alliance Europe, which will lead some of the events. This is the third project of the World Youth Alliance Croatia which received the support of the Agency for Mobility and EU programs in Croatia. This is evidence of the growing recognition of the work of World Youth Alliance in Croatia, both by young people and by institutions.

Na roku zaključenom 30. travnja, projekt Svjetskog saveza mladih Hrvatska „Freedom and responsibility: Youth solutions to todays problems“ kvalificirao se kao drugi na listi za dobivanje financijskih sredstava od strane Erasmus+ programa Agencije za mobilnost i programe EU.

Projektni prijedlog je prijavljen u sklopu Ključne aktivnosti 3 u području mladih, vezanoj uz strukturirani dijalog mladih s donositeljima odluka. Projekt će se održati od 16. do 22. studenog 2015. u Zagrebu, a cilj mu je osnaživanje mladih za aktivno građanstvo i stvaranje prilike da mladi progovore o problemima koje smatraju bitnima s političarima, članovima akademske zajednice, stručnjacima u područjima o kojima će se razgovarati te drugim donositeljima odluka, kako iz Hrvatske, tako i Europske Unije.

Suradnik na projektu je udruga World Youth Alliance Europe, koja će sudjelovati i u organizaciji nekih od događanja. Ovo je već treći projekt Svjetskog saveza mladih Hrvatska koji će biti pod pokroviteljstvom Agencije za mobilnost i programe EU, što svjedoči o se većoj prepoznatosti rada SSMH u Hrvatskoj, kako od strane mladih, tako i od strane institucija.